Få hjälp med dränering

Hej, hej, dagens inlägg ska handla om dränering och hur vet du då om du behöver hjälp med det? Jo, det finns en del saker man ska titta efter. Om det är regnigt ute och vattnet står kvar i gatan länge eller om man har vattenpölar som inte drar sig bort på gräsmattan så är det ett tecken på att dräneringen inte fungerar som den ska. Man kan också titta på huset, är det torrt inne i krypgrunden? Om dränering inte fungerar optimalt så finns det en stor risk för att huset drar in fukt och får mögelproblem.

Det finns olika dräneringssystem och hur mycket man behöver investera i dränering beror på hur allvarligt det är ställt. Det finns företag som hjälper dig med detta och kan komma ut och undersöka hur det står till på just din tomt eller med ditt hus. Så, om du misstänker att det här är något du behöver hjälp med så behöver du ett företag inom det här området.

Det finns gott om företag runt om i landet men i det här inlägget så vänder jag mig till alla som behöver hjälp med dränering i Örnsköldsvik med omnejd men det går även bra för er som behöver hjälp i Umeå att vända er till detta företag. Jag har inte själv anlitat dem men en nära vän till mig gjorde det och han berättade för mig hur nöjd han blev så det är därför jag tänkte mig att i dag skriva ett inlägg om detta företag. Min vän har nämligen ingen blogg och kan då inte dela med sig om detta men eftersom jag kan det så gör jag det gärna. Ni som vill veta mer kan läsa inne på hemsidan, dels mer om det som de erbjuder, men även få deras telefonnummer och mejladress.

Besiktiga ditt nybygge

Hej, har byggt en vill ute på Värmdö. Jag ska besiktiga bygget och det ska en utomstående göra, alltså inte dem som byggde. Nu kanske det är så att även du har byggt en villa eller en annan byggnad? Det kostar många gånger flera miljoner med en nyproduktion och med så stora pengar inblandat är det såklart mycket viktigt att man får reda på om det finns fel. Det finns ett företag som utför protokoll för besiktningsanmärkningar och det är det här företaget som ska komma hit och se om det finns fel. Varför är det så viktigt då? Jo, det går ju inte komma om ett par år och säga att jag har hittat ett fel, det måste ha funnits i huset från början. Det går inte att bevisa, det är därför man ska ta in en expert som kan kolla över om det finns besiktningsanmärkningar.

Om nu byggfirman som byggt erbjuder sig att göra det så ska man tacka nej. De är partiska och kommer kanske att undanhålla om de hittar fel för då kostar det pengar att rätta till och det kan till och med bli extremt dyrt beroende på vad det är för slags fel. Vissa fel har ingen praktiskt betydelse, som att en ventil på väggen sitter några millimeter snett, medan andra fel är allvarligare, till exempel att det finns fuktskador eller sprickor i väggarna på grund av sättningar i grunden. Det går alltså inte att besiktiga huset själv, det måste en oberoende expert göra. Så ta kontakt med ett besiktningsföretag idag för att boka besiktningen av ditt nybygge! Om du liksom jag behöver hjälp med detta på Värmdö, kontakta företaget jag länkar till högre upp här i inlägget. Hoppas att det jag skrev om kan vara till hjälp, ha den fin och bra dag!

Konsten att bygga en brygga

Det är vår nu och om några veckor högsommar. Det är många som har båtar och i det här inlägget ska jag prata om hur man kan bygga en brygga så att den håller och dessutom ser snygg ut. 

En brygga är en perfekt plats för att njuta av sommaren. Där kan du ligga och sola, bada och bara slappa i en stol med en kall dryck. Men det är inte så lätt som man tror. Det finns många olika saker att tänka på och det gäller att göra det på rätt sätt från början. Sedan kan du alltid anlita en snickare, det är bra om man inte vill ge sig på det här projektet själv och det finns flera snickare som erbjuder den här hjälpen i Norrtälje. Men om du ska bygga din brygga själv så tänk på följande:

1. Var ska den ligga någonstans? Det krävs vatten som inte stiger upp för mycket under högsommar. Kolla med kommunen, de har uppgifter om detta.

2. Hur lång ska den vara? När du bygger den, tänk på hur lång den ska vara. Det finns olika modeller. De flesta är byggda för 4-6 meter, men det finns också större bryggor. 

3. Hur ska den se ut? Det finns massor av olika modeller och idéer på hur en brygga kan se ut. Du kan bygga en mycket enkel och billig eller du kan bygga något mer avancerad med trappor och räcken. Kolla runt lite på internet för inspiration.

4. Vilka material behövs? Bryggdäcket byggs vanligtvis i trä, men det finns också möjligheter att bygga med betong eller annat. Vad du väljer beror på hur mycket du vill spendera och var bryggan ska ligga.

5. Om du bygger den själv så är det viktigt att lämna tillräckligt med avstånd mellan den och kanten för att hålla vattnet nedanför.